[...] ładowałem ryż z kurczakiem i warzywkiem. Ale jak myśle o tym ryżu z kurczakiem to mnie mdli odrazu... Czy ten posiłek to dobra alternatywa tego ? :) I jeszcze pytanie na czym to smażyć ? Bo tam Piotrek wspominał 3 łyżeczki oleju... Ale nie wiem może oliwa z oliwek czy cos ? :) Oczywiscie tego kurczaka nie bedzie 50gram tylko 150gram :D [...]
[...] sek) przerzucić mięso i przesmażyć prze 3-4 minuty. Jak mięso złapie lekki kolor dodać cebule czosnek oraz resztę chili, po 2 minutach dodać papryki, smażyć przez chwilę.Po czym dolać bulion oraz puszkę pomidorów. Wymieszać, dodać łyżeczkę cukru i dusić pod przykryciem około 25-30 minut, mieszając co jakiś czas. 5 minut przed końcem gotowania [...]
[...] (2h wcześniej, czyli około 3 od snu). Twaróg mam, ale jakoś niechęć do niego ostrą także, myślałem żeby jeść go z chlebem, ponieważ jak jem go z makaronem nie wchodzi mi. Oliwę mam, staram się dorzucać do wszyskiego z czym nie brzmi obrzydliwie (np. jajka, chyba że jajecznicę można na oliwie smażyć). Jestem ekto, podwyższyłem sobie kcal o 900.
[...] przesmażamy je na oleju. 2. Pulpety ściągamy z patelni, na której nastepnie będziemy smażyć pokrojoną w kostkę paprykę,cebulę oraz czosnek 3. Warzywa smażymy kilka minut ,po czym dolewamy passate pomidorową,dodajemy pulpety i dusimy ok.30min.pod przykryciem na wolnym ogniu. 4. Podajemy z batatami,ziemniakami,makaronem.ryżem - czymkolwiek tylko [...]
[...] 35,5g Tluszcze: 5,5g Wartosci odzywcze (na 1 porcje)*: Kcal: 71,5 Bialko: 3,5g Weglowodany: 10,6g Tluszcze: 1,68g *do wartosci odzywczych nalezy dodatkowo wliczyc sobie zuzyty do smazenia tluszcz. Ja go nie uwzglednialam, bo kazdy smazy na czym innym, jedni na oleju kokosowym inni na PAMie. Zmieniony przez - yersinia w dniu 2015-03-18 22:07:30
[...] zalać bulionem i dodać tymianek. Dusić przez około 2h ( do miękkości mięsa). W połowie dodać koncentrat pomidorowy i dolewać wody w razie potrzeby aby mięso miało się w czym dusić. Doprawić solą i pieprzem i gotowe. Placki: Ziemniaki i marchewkę odgotować(ale nie ugotować do całkowitej miękkości) w osolonej wodzie. Powinny być jeszcze lekko [...]
[...] smażenie, bo pam to nic innego jak zwykły olej rzepakowy w aerozolu z dodatkami. Ja używam do smażenia olej ryżowy, polecam Olej ryżowy też jest ok. Skoro już o tych tłuszczach lepszych mowa to ja jakiś czas temu zastanawiałam się czym by zamienić np margarynę w ciastach :D Ktoś coś?:D Ja daje zawsze zwykłe masło, margaryna to najgorszy syf.
[...] pieprzem oraz tymiankiem, zamieszać i po 2 minutach dolać 1 część bulionu. Gotować całość aż do miękkości ryżu, dolewając w międzyczasie bulionu, tak aby ryż miał się w czym ugotować. Gdy ryż będzie ugotowany, na patelni praktycznie nie powinno już być płynu, dodajemy kilka kawałków zimnego masła aby całość nabrała aksamitności, trochę [...]
[...] Był kiedyś przepis na placuszki z płatków owsianych górskich i jajek. Na śniadanie. Może mi ktoś napisać sprawdzone proporcje? Dla placków z 2-3 jajek? I co prócz płatków i jajek dodać? Ile czasu smażyć? I na czym. Płatki trzeba moczyć? Robić duży placek na całą patelnie czy np. kilka małych? Zmieniony przez - koob w dniu 2015-06-19 19:42:04
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam mam 16 lat 175cm 65kg wagi moje pytania : 1:Czy moge jeść wędzone szynki z własnej świni? ( szynki są wędzone) 2:Czy moge jeść kiełbase też własnej roboty z wieprzowiny? 3:na czym smażyć schab (niemam patelni teflononowej )
[...] wydrążyliśmy środek) oraz pokrojone buraki. Doprawić solidną szczyptą mieszanki ziół dalmatyńskich(mogą być inne), wstępnie solą i pieprzem. Smażyć razem przez 2-3 minuty po czym dosypać kasze pęczak, wymieszać i zalać 3/4 ilości bulionu. Całość dusić na małym ogniu przez około 20 minut(aż kasza będzie ugotowana)a płyn prawie całkowicie się [...]
to na czym smażyć? Od razu piszę , że kokosowego nie kupię, bo nie mogę zdzierżyć jego zapachu z patelni. Te bezzapachowe też czuję. Pozostaje mi masło , ewent klarowane
[...] I czy tylko siłowo czy na zmianę z bieganiem/cardio? Bardzo proszę o wyrozumiałość, bo w całym Internecie jest tak dużo informacji, że już sama nie wiem kogo słuchać i na czym się skupić. Pozdrawiam! ;) ANKIETA ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ślązara WIEK: 25 NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: Zaczynam znów po [...]
[...] chrupkiego pieczywa i twarogu oraz dużych ilości zielonej herbaty. Schudłam 12kg, po roku - przybyło mi 14kg. Od tamtego czasu minęły jakieś 3-4 lata, a ja jem normalnie, o czym poniżej. JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE: Obecnie jem dużo lepiej. Codziennie owoc (rano), staram się też wypijać te 1,5l płynów i od jakiegoś czasu zaczęło mi się [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
na jakiej oliwie z oliwek można smażyć? ogólnie na czym oprócz oleju kokosowego i masła klarowanego można smażyć? (smalec odpada-nie lubie :C) przede wszystkim na patelni :D na PAMie